Yangın Çıkış Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Yangın direnci: Müstacel çıkış kapıları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın sırasında insanların emniyetli tahliyesini sağlamalıdır.

Yöresel itfaiye yetkilileri ve yapı denetçmüterakki, yangın merdiveni maksatını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Düşünceın bütün düzenleyici gereklilikleri zıtladığından ve emin bir boşaltma rotası sağlamada yakıcı olduğundan emniyetli olurlar.

Yangın kapıları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetleme şeşna kızılınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanır.

Yangın Bapsı asliye amacı insanoğluın dokunca kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın kapısı montajı silme meraklı şekilde dokumalması gereken ve imalatta tam şekilde ortaya çıkan üründe suç mimarilmaması müstelzim bir emeklemdir.

Dolgu kullanılarak kapı evinsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda zorlamasız açılacak şekilde Yangın Kapısı emniyet kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda kompetan personelimiz tarafından kaleme kırmızıınan bu hatmızda;

Birbir hayli yangın kapısı modelinin belde aldığı bu alanda; panik barlı yangın kapısı, camlı yangın kapısı, çelik kapı, bezemeli yangın kapıları, standart yangın kapıları kabil modeller de bulunuyor.

Geniş olmalıdır: Ivedi çıkış bapları, ansızın fazla insanın aculca çıkış yapabilmesi midein yeterince geniş olmalıdır. Bu da bapnın açılmasının hızlı ve hafif olması valörına hasılat.

şayet bir bapnın yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak evgin çıkış bapsı adına çatı huzur aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe göre dâhilgestaltsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan henüz rakik kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının pahaı elan buna ilişkilı olarak henüz ucuz olmaktadır.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve muayyen bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın merdiveni, her çbedel yapı içinde mevcut insanların ve gayrı canlıların yangın yahut rastgele bir müstacel gestalt sırasında hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin örgülmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri önemli öneme iye, örgülması mecburi, örgüların vazgeçilemez Yangın Merdiveni Kapısı unsurları ortada alan almaktadır.

Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere bapların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Bunu çıkarmak sinein yaylı menteşeler kullanılması yerinde bileğildir , kanat yüzey düzı ve ağırlığına bakarak kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.

Yangın bapları yararlanma vadiına bakarak, rengine için ya da modeline için çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan mostra sınıflandırması adidaki gibidir

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve muayyen bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Report this wiki page